Uncategorized

Ons team

Angela Eigenaar WoofExperience/Instructeur 

AngelaIk ben Angela (1986). Sinds 2008 in het bezit van Staffordshire bull terriërs en fokker sinds 2014. Op dit moment heb ik 3 Staffords: Shiwa (2012), Shiro (2013) en Shine (2015). Ik heb met al mijn honden de puppy-, gehoorzaamheid A-, VEG- en de GG-cursus gevolgd bij verschillende Kynologen verenigingen en de hondenschool van Martin Gaus. Na deze cyclus 4 keer te hebben doorlopen was het tijd voor wat anders. Momenteel loop ik met 2 van de 3 Staffords Agility en regelmatig doe ik mee aan wedstrijden. Tevens loop ik zo nu en dan een hondententoonstelling waar we goede resultaten behalen.

Doordat het ras helaas een slecht imago kent is mijn doel altijd geweest om mijn honden goed te socialiseren en te trainen, zodat mijn honden het goede voorbeeld geven. Daarom ben ik mijzelf gaan verdiepen in het oorspronkelijke gebruiksdoel van de verschillende hondenrassen, genetica, verschillende trainingsmethodes, het gedrag van de hond en hoe ik mijn kennis en vaardigheden kan overbrengen naar cursisten.

Mei 2016 ben ik begonnen met lesgeven bij WoofTown waar ik begeleid ben door Kimberly en Jessica. De eigenaar van WoofTown wilde stoppen met het aanbieden van de puppy-, puber- en GG-lessen. Dat vond ik zo zonde en daarom besloot ik WoofExperience op te richten, een afsplitsing van WoofTown.

Bianca Instructeur/Gedragstherapeut

Bianca

Mijn naam is Bianca (1990) en ik heb een Leonberger genaamd Rowan (2017) en een Wheaten Terrier genaamd Laika (2007). Met Laika heb ik jarenlang G&G-training gedaan, maar wegens gewrichtsklachten bij Laika moesten we daar helaas mee stoppen. Ze kan gelukkig nog wel lekker lange wandelingen maken, en dat doen we dan ook graag. Met Rowan volg ik nu puppycursus. Ik ben van plan om met hem waterwerk te gaan doen, daarnaast denk ik dat speuren ook wel in de smaak gaat vallen! Ik ben altijd al gek geweest van dieren en ik wist al op jonge leeftijd dat ik ‘iets’ met dieren wilde doen. Na een opleiding Dierverzorging & Management heb ik mij gespecialiseerd in hondengedrag en geef ik inmiddels een aantal jaren les aan hondeneigenaren. Ik vind het geweldig om mijn kennis van gedrag over te kunnen dragen aan hondeneigenaren en zo misverstanden en problemen tussen baas en hond te kunnen voorkomen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd, want er is nog zo veel te ontdekken en te leren! Ik neem jullie daar graag in mee.

Kimberly Instructeur

Kimberley

Mijn naam is Kimberly (1989) ik heb twee Labradors Mazzel (2007), Faith (2008) en een Alaskan Malamute Shadow (2013). Ik ben op gegroeid tussen de honden en wist toen ik jong was dat ik hier wat mee wou gaan doen. Ik ben daarom een opleiding gaan volgen tot dierverzorger. Ik heb tijdens deze opleiding verschillende takken uit de hondenbranche mogen uitproberen. Ik begon tijdens deze opleiding steeds meer interesse te krijgen in hondengedrag. Daarom ben ik een opleiding tot kynologisch instructeur gaan volgen. Naast deze diploma’s heb ik ook nog de volgende opleidingen en cursussen gedaan: Honden- en Kattenbesluit, Hondendenksport Instructeur, Impuls controle – de Basis, Deskundig voedingsadviseur voor honden A. Ook volg ik geregeld lezingen en seminars. Een kleine greep uit de gevolgde lezingen: Monique Bladder – dominantie, agressie, Ian Dunbar workshops 2014, Kynocongres 2016 Pathologisch gedrag bij honden, Puppygym van Sam Turner, Luisteren is leuk van Jolein van Weperen, Prinslesbox we want more… van Judith Lissenberg en Pijn bij honden Edy Mulié. Het leuke aan het werken met honden is dat je nooit uit geleerd bent. Met mijn eigen honden doe ik verschillende cursussen en we doen dit samen met veel plezier. Ik vind het heerlijk om met dit trio samen te werken. En we proberen graag nieuwe dingen uit. Bij WoofExperience geef ik de puppy en pubercursus en verschillende workshops.

Marjo Instructeur i.o.

Marjo

Mijn naam is Marjo. Ik heb een Nova Scotia Duck Tolling Retriever, kortweg Toller, Cara (2013) genaamd. Als kind wilde ik al een hond maar pas 4 jaar geleden kwam het ervan.
Ik heb biologie gestudeerd en heb jarenlang diergedrag bestudeerd. Daarna ben ik in ander werk terecht gekomen. Toen ik mij in het gedrag van mijn eigen hond ging verdiepen kwam die oude passie weer naar boven. Dat was de aanzet om te starten met de opleiding tot kynologisch instructeur. Met Cara heb ik puppy-, puber- en diverse funcursussen gevolgd. Nu speur ik met haar en doen we met veel plezier geurdetectie en behendigheid.
In het kader van mijn opleiding tot kynologisch instructeur loop ik stage bij WoofExperience. Zo kan ik mijn oude passie weer inzetten!

Geef een reactie

Woofexperience Hondenschool