Ons team

Vol trots presenteren wij graag ons team aan u. Niet geheel onbelangrijk: alle instructeurs zijn volledig opgeleid tot kynologisch instructeur. Een voorstelrondje:

Angela Eigenaar WoofExperience/Instructeur (info@woofexperience.nl)

Ik ben Angela (1986). Sinds 2008 ben ik in het bezit van Staffordshire bull terriërs en sinds 2014 ben ik fokker. Op dit moment heb ik 3 Staffords: Shiwa (2012), Shiro (2013) en Shine (2015). Ik heb met al mijn honden de puppy-, gehoorzaamheid A-, VEG- en de GG-cursus gevolgd bij verschillende Kynologen verenigingen en de hondenschool van Martin Gaus. Na deze cyclus 4 keer te hebben doorlopen was het tijd voor wat anders. Momenteel loop ik met 2 van de 3 Staffords Agility en regelmatig doe ik mee aan wedstrijden. Tevens loop ik zo nu en dan een hondententoonstelling waar we goede resultaten behalen.

Doordat mijn ras helaas een slecht imago kent is mijn doel altijd geweest om mijn honden goed te socialiseren en te trainen, zodat mijn honden het goede voorbeeld geven. Daarom ben ik mijzelf gaan verdiepen in het oorspronkelijke gebruiksdoel van de verschillende hondenrassen, genetica, verschillende trainingsmethodes, het gedrag van de hond en hoe ik mijn kennis en vaardigheden kan overbrengen naar cursisten.

In mei 2016 ben ik begonnen met lesgeven. Ik heb module A,B en C bij  O&O gevolgd waardoor ik kynologisch instructeur ben, verder heb ik ook mijn Kynologen kennis 1 ,  Kynologen kennis 2 en Exterieur & bewegingsleer (E&B) diploma van de raad van beheer (voor de inhoud van de opleidingen klik op de blauwe woorden), ik ben tevens dus aspirant keurmeester. Daarnaast heb ik module 5  gedrag, voor de opleiding Basis fokken en houden van honden (Raad van Beheer houden van honden) herschreven. Sinds mei 2021 ben ik ook Prins pet health coach (hond en kat)

Sinds Juli 2019 ben ik door de raad van beheer officieel erkend als Kynologen instructeur Daarnaast volg en organiseer ik vele lezingen om mijn kennis op pijl te houden, en andere de mogelijkheid te geven dit ook te doen. 

Nathalie Instructeur (nathalie@woofexperience.nl)

Ik ben Nathalie (1978) en ik heb 2 American Staffordshire Terriërs op de bank liggen. Paco is op 1,5 jarige leeftijd als herplaatser bij mij gekomen en Siya als pupje. Vroeger hadden we altijd wel een hond thuis, maar toen ik op mezelf ging wonen kwam de eerste Amstaff. Toen kon je nog op weinig plaatsen terecht vanwege de RAD- wetgeving. Met Siya ben ik echter begonnen met de puppycursus en vanuit daar de vervolgcursussen. Nu zijn we aan het trainen om mee te gaan doen aan obediencewedstrijden. Met Paco heb ik ook verschillende cursussen gedaan, maar Paco gaat liever naar de renbaan. In 2018 heb ik mijn diploma voor Kynologisch Instructeur gehaald en sindsdien ook de module Obedience. Uiteraard heb ik verder vele verschillende workshops en lezingen gevolgd en dat blijf ik doen. Mijn doel is te laten zien dat je zogenaamde HR-honden juist met een positieve training erg veel kunt leren.

Sinds sept 2020 ben ik door de raad van beheer officieel erkend als Kynologen instructeur

Iris Instructeur (iris@woofexperience.nl)

Ik ben al heel mijn leven dol op dieren; ik ben opgegroeid met een Jackrussel die de mooie leeftijd van 14 heeft mogen behalen. Sinds maart 2018 heb ik een kooikerhondje genaamd Soof. Door haar komst ben ik mij meer gaan verdiepen in honden gedrag en training. Met Soof ben ik in aanraking gekomen met Woofexperience hier heb ik diverse cursussen gedaan, in 2019 werd mij gevraagd om het team te versterken en zodoende ben ik de opleiding tot kynologen instructeur gaan volgen na 2,5 jaar studeren, stages en lesgeven ben ik in 2021 geslaagd voor zowel de opleiding tot kynologen instructeur als paraveterinair.  Zo ben ik elke dag met dieren bezig.  Op de hondenschool verzorg ik met veel plezier puppy en puberlessen!

Sinds aug 2021 ben ik door de raad van beheer officieel erkend als Kynologen instructeur

Instructeur Marije (marije@woofexperience.nl)

Ik ben Marije (1993) en vanaf 2014 in bezet van mijn eigen Mechelse Herder Mik.

Met hem heb ik al veel cursussen gehoorzaamheid en obedience gelopen; met heel veel plezier!

Ook hebben we flyball en agility gedaan. Voor nu lopen we obediencewedstrijden en zijn we fanatiek aan het trainen voor het Nederlands Kampioenschap. Ook houden we ons bezig met detectie (speurwerk). Hier leren we echt samen werken.

Vanaf 2015 ben ik begonnen met lesgeven op een Kynologen club.

In 2016 heb ik mijn module A gehaald bij O&O, in 2017 module B en in 2018 module C. Dat betekent dat ik kynologisch instructeur ben.

Ook volg ik regelmatig workshops en lezingen; erg leuk en leerzaam!

Ik geef met veel plezier les bij WoofExperience waar ik de Basiscursus, Gevorderden en GG geef.

Instructeur  Mirjam (mirjam@woofexperience.nl)

Begin deze eeuw kreeg ik een stabijpup, waarmee ik op cursus ging. Daarna ging ik eens kijken bij een jachttraining – en was verkocht. Met hem haalde ik het C en B diploma op proeven van de KNJV.
Daar zou het misschien wel bij zijn gebleven als ik niet een relatie had gekregen met iemand die diep in de kynologie zit. Opeens hadden we samen meerdere honden en raakte ik door mijn partner betrokken in de fokkerij. Toen nog Stabijs, tegenwoordig Wetterhounen en Havanezers en op dit moment liggen er 11 honden bij ons op en onder de bank en 3 katten.

Omdat er wel eens een pup blijft heb ik inmiddels ruim 15 jaar trainingen achter de rug en train ik nog steeds met mijn eigen honden, zowel gehoorzaamheid als jacht- en zweetwerk. Want met elke hond volg ik weer een heel traject en zoek ik naar een passende activiteit. Zo zijn twee van mijn Havanezers fanatieke SUP-maatjes, wij hebben samen al heel wat tochtjes door Nederland gemaakt.

Bij onze pupkopers, met wie wij zeker het eerste jaar veel contact houden, merkte ik dat vaak dezelfde vragen en opvoedkwesties naar voren komen. Toen de gelegenheid zich voordeed ben ik instructeur geworden bij kc Pampus in Almere en heb ik Module A en B in één jaar gehaald. Bij Pampus heb ik een aantal jaren voornamelijk Breitensporttrainingen gegeven (combinatie van gehoorzaamheid en behendigheid).

Ik verheug me erop om breed inzetbaar te zijn bij Woofexperience en mijn ervaringen en inzichten te kunnen doorgeven. Baas blij, hond blij is mijn streven. Begin 2021 start ik Module C.

Dogtrainer  Kelly (kelly@woofexperience.nl)

I’m Kelly a dog trainer and educator from London! She worked for Dogs Trust as an education officer for many years where she delivered workshops to children & families about responsible dog ownership,
& being safe around to prevent dog bites and dogs becoming unwanted. She has volunteered in different dog rescues in the UK and abroad and having moved to Netherlands, she wants to help train you and your dog!
She has experience with bull breeds having owned an amazing rescue staffie bull terrier for many years who accompanied her in the workshops. She has adopted a rescue puppy who was recently abandoned in the Netherlands alongside her 9 littermates. She can offer English speaking classes.

Qualifications and Course:
-Canine Behaviour and Training Diploma
-IMDT ‘Career as Dog Trainer’
-Canine School of Science ‘Puppy Lab Course’
-Dogs Trust internal dog training : Dogs and Kids training, Dog bite prevention, How dogs learn, Dogs body language, Dog Training techniques, Anxious dogs.
-Currently studying ‘Advanced Diploma Applied Animal Behaviour (canine) Level 5
-Student member of Association of Pet Behaviour Counsellors.

Instructeur i.o Cindy 

Ik ben Cindy van Dieren en ben 43 jaar oud. Ik woon in Harmelen samen met mijn 2 honden, 5 katten, 1 paard, 2 luipaardgekko’s, vissen en garnalen.

Wij hebben thuis altijd honden gehad. In 1999 kreeg ik mijn eerste eigen hond, Falco. Later kwamen daar Gwen en Skay bij. Met Falco ben ik na alle gehoorzaamheidscursussen begonnen met Breitensport. Dit is een combinatie van gehoorzaamheid en spel, gevolgd door behendigheid. Daarna zijn we gaan flyballen en uiteindelijk in het wedstrijdteam gekomen. Met Gwen heb ik behendigheid en later Treibball gedaan. Met Treibball hebben we meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen. Helaas moest ze aan beide knieën geopereerd worden en werd dit te belastend. Met Skay doe ik van alles een beetje. Dat is geen wedstrijdhond , maar meer van fun trainingen, zoals cirkeltraining, balans en coördinatie, puzzelen en allerlei spelletjes. Op dit moment doe ik met Gwen en Skay hoopers en sinds kort detectie. Verder volg  ik graag de workshops van Judith Lissenberg en hier bij WoofExperience.

Ik heb meerdere opleidingen gevolgd waaronder, paraveterinair, kinesiotape bij dieren, Healing with intention prectionare (o.a cranio sacraal en acupressuur) bij dieren, ttouch bij dieren.

Op dit moment loop ik mee met Angela en ben ik begonnen aan de opleiding  bij O&O, inmiddels heb ik Module A behaald. Ik heb er in ieder geval zin in en vind het erg leuk om van dit team deel uit te mogen maken.

Instructeur i.o Roosmarijn 

Mijn naam is Roosmarijn (1993). Ik ben opgegroeid met katten, maar heb al vanaf jongs af aan een voorkeur voor honden. Begin 2019 was het dan zo ver, we konden ons pupje ophalen. Charly is een Labradoodle van december 2018. Hij is mijn eerste hond. Hierdoor liepen we al vrij snel op wat dingen vast, Charly bleek namelijk een onzekere reu te zijn.
Door middel van de begeleiding van Bianca, BAT training en alle lessen bij WoofExperience (puppy, puber, basis en een deel gevorderde & fun) heb ik zoveel over hondengedrag en de hondentaal geleerd dat ik me er nog meer in wil verdiepen. Dit is de reden dat ik nu bij Woofexperience meeloop en wellicht de opleiding tot instructeur ga volgen.

Bianca vaste inval Instructeur en vaste Gedragstherapeut

Bianca

Mijn naam is Bianca (1990) en ik heb een Leonberger genaamd Rowan (2017) en een Wheaten Terrier genaamd Laika (2007). Met Laika heb ik jarenlang G&G-training gedaan, maar wegens gewrichtsklachten bij Laika moesten we daar helaas mee stoppen. Ze kan gelukkig nog wel lekker lange wandelingen maken, en dat doen we dan ook graag. Met Rowan doe ik waterwerk, daarnaast speuren we ook! Ik ben altijd al gek geweest van dieren en ik wist al op jonge leeftijd dat ik ‘iets’ met dieren wilde doen. Na een opleiding Dierverzorging & Management heb ik mij gespecialiseerd in hondengedrag en geef ik inmiddels een aantal jaren les aan hondeneigenaren. Ik vind het geweldig om mijn kennis van gedrag over te kunnen dragen aan hondeneigenaren en zo misverstanden en problemen tussen baas en hond te kunnen voorkomen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd, want er is nog zo veel te ontdekken en te leren! Ik neem jullie daar graag in mee. Hondencoach Bianca 

Woofexperience Hondenschool