Ons team

Vol trots presenteren wij graag ons team aan u. Niet geheel onbelangrijk: alle instructeurs zijn volledig opgeleid tot kynologisch instructeur. Een voorstelrondje:

Angela Eigenaar WoofExperience/Instructeur 

Angela

Ik ben Angela (1986). Sinds 2008 ben ik in het bezit van Staffordshire bull terriërs en sinds 2014 ben ik fokker. Op dit moment heb ik 3 Staffords: Shiwa (2012), Shiro (2013) en Shine (2015). Ik heb met al mijn honden de puppy-, gehoorzaamheid A-, VEG- en de GG-cursus gevolgd bij verschillende Kynologen verenigingen en de hondenschool van Martin Gaus. Na deze cyclus 4 keer te hebben doorlopen was het tijd voor wat anders. Momenteel loop ik met 2 van de 3 Staffords Agility en regelmatig doe ik mee aan wedstrijden. Tevens loop ik zo nu en dan een hondententoonstelling waar we goede resultaten behalen.

Doordat mijn ras helaas een slecht imago kent is mijn doel altijd geweest om mijn honden goed te socialiseren en te trainen, zodat mijn honden het goede voorbeeld geven. Daarom ben ik mijzelf gaan verdiepen in het oorspronkelijke gebruiksdoel van de verschillende hondenrassen, genetica, verschillende trainingsmethodes, het gedrag van de hond en hoe ik mijn kennis en vaardigheden kan overbrengen naar cursisten.

In mei 2016 ben ik begonnen met lesgeven. Ik heb module A,B en C bij  O&O gevolgd waardoor ik kynologisch instructeur ben, verder heb ik ook mijn Kynologen kennis 1 en Kynologen kennis 2 diploma van de raad van beheer (voor de inhoud van de opleidingen klik op de blauwe woorden), tevens heb ik module 5  gedrag, voor de opleiding Basis fokken en houden van honden (Raad van Beer  houden van honden) herschreven.

Sinds Juli 2019 ben ik door de raad van beheer officieel erkend als Kynologen instructeur Daarnaast volg en organiseer ik vele lezingen om mijn kennis op pijl te houden, en andere de mogelijkheid te geven dit ook te doen. 

Kimberly Instructeur

Kimberley

Mijn naam is Kimberly (1989) ik heb twee Labradors Mazzel (2007), Faith (2008) en een Alaskan Malamute Shadow (2013). Ik ben opgegroeid tussen de honden en wist toen ik jong was dat ik hier wat mee wilde gaan doen. Ik ben daarom een opleiding gaan volgen tot dierverzorger. Ik heb tijdens deze opleiding verschillende takken uit de hondenbranche mogen uitproberen. Tijdens deze opleiding begon ik steeds meer interesse te krijgen in hondengedrag. Daarom ben ik een opleiding tot kynologisch instructeur gaan volgen. Naast deze diploma’s heb ik ook nog de volgende opleidingen en cursussen gedaan: Honden- en Kattenbesluit, Hondendenksport Instructeur, Impuls controle – de Basis, Deskundig voedingsadviseur voor honden A. Ook volg ik geregeld lezingen en seminars. Een kleine greep uit de gevolgde lezingen: Monique Bladder – dominantie, agressie, Ian Dunbar workshops 2014, Kynocongres 2016 Pathologisch gedrag bij honden, Puppygym van Sam Turner, Luisteren is leuk van Jolein van Weperen, Prinslesbox we want more… van Judith Lissenberg en Pijn bij honden Edy Mulié. Het leuke aan het werken met honden is dat je nooit uitgeleerd bent. Met mijn eigen honden doe ik verschillende cursussen; we doen dit samen met veel plezier. Ik vind het heerlijk om met dit trio samen te werken. En we proberen graag nieuwe dingen uit. Bij WoofExperience geef ik de puppy en pubercursus en verschillende workshops.

Nathalie Instructeur

Ik ben Nathalie (1978) en ik heb 2 American Staffordshire Terriërs op de bank liggen. Paco is op 1,5 jarige leeftijd als herplaatser bij mij gekomen en Siya als pupje. Vroeger hadden we altijd wel een hond thuis, maar toen ik op mezelf ging wonen kwam de eerste Amstaff. Toen kon je nog op weinig plaatsen terecht vanwege de RAD- wetgeving. Met Siya ben ik echter begonnen met de puppycursus en vanuit daar de vervolgcursussen. Nu zijn we aan het trainen om mee te gaan doen aan obediencewedstrijden. Met Paco heb ik ook verschillende cursussen gedaan, maar Paco gaat liever naar de renbaan. In 2018 heb ik mijn diploma voor Kynologisch Instructeur gehaald en sindsdien ook de module Obedience. Uiteraard heb ik verder vele verschillende workshops en lezingen gevolgd en dat blijf ik doen. Mijn doel is te laten zien dat je zogenaamde HR-honden juist met een positieve training erg veel kunt leren.

Sinds sept 2020 ben ik door de raad van beheer officieel erkend als Kynologen instructeur

Iris Instructeur i.o

Ik ben al heel mijn leven dol op dieren; ik ben opgegroeid met een Jackrussel die de mooie leeftijd van 14 heeft mogen behalen. Sinds maart 2018 heb ik een kooikerhondje genaamd Soof. Door haar komst ben ik mij meer gaan verdiepen in honden gedrag en training. Dit vind ik heel interessant en hier wil ik meer over leren en dat kan nergens beter dan bij Woofexperience waar ik zelf als cursist ben gestart. Ik ben in het najaar van 2019 gestart met de opleiding paraveterinair. Ik ben volledig intern opgeleid door instructeur/gedragstherapeut voor honden Bianca bij Woofexperience en heb mijn Module A en B behaald bij O&O. Ik start eind 2020 met Module C. Dit is het praktijk gedeelte van O&O die ik intern al behaald heb, alleen nog extern moet behalen om mijzelf officieel Kynologen instructeur te mogen noemen.

Instructeur Marije 

Ik ben Marije (1993) en vanaf 2014 in bezet van mijn eigen Mechelse Herder Mik.

Met hem heb ik al veel cursussen gehoorzaamheid en obedience gelopen; met heel veel plezier!

Ook hebben we flyball en agility gedaan. Voor nu lopen we obediencewedstrijden en zijn we fanatiek aan het trainen voor het Nederlands Kampioenschap. Ook houden we ons bezig met detectie (speurwerk). Hier leren we echt samen werken.

Vanaf 2015 ben ik begonnen met lesgeven op een Kynologen club.

In 2016 heb ik mijn module A gehaald bij O&O, in 2017 module B en in 2018 module C. Dat betekent dat ik kynologisch instructeur ben.

Ook volg ik regelmatig workshops en lezingen; erg leuk en leerzaam!

Ik geef met veel plezier les bij WoofExperience waar ik de Basiscursus, Gevorderden en GG geef.

Instructeur i.o Cindy 

Ik ben Cindy van Dieren en ben 43 jaar oud. Ik woon in Harmelen samen met mijn 2 honden, 5 katten, 1 paard, 2 luipaardgekko’s, vissen en garnalen.

Wij hebben thuis altijd honden gehad. In 1999 kreeg ik mijn eerste eigen hond, Falco. Later kwamen daar Gwen en Skay bij. Met Falco ben ik na alle gehoorzaamheidscursussen begonnen met Breitensport. Dit is een combinatie van gehoorzaamheid en spel, gevolgd door behendigheid. Daarna zijn we gaan flyballen en uiteindelijk in het wedstrijdteam gekomen. Met Gwen heb ik behendigheid en later Treibball gedaan. Met Treibball hebben we meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen. Helaas moest ze aan beide knieën geopereerd worden en werd dit te belastend. Met Skay doe ik van alles een beetje. Dat is geen wedstrijdhond , maar meer van fun trainingen, zoals cirkeltraining, balans en coördinatie, puzzelen en allerlei spelletjes. Op dit moment doe ik met Gwen en Skay hoopers en sinds kort detectie. Verder volg  ik graag de workshops van Judith Lissenberg en hier bij WoofExperience.

Ik heb meerdere opleidingen gevolgd waaronder, paraveterinair, kinesiotape bij dieren, Healing with intention prectionare (o.a cranio sacraal en acupressuur) bij dieren, ttouch bij dieren.

Op dit moment loop ik mee met Angela en ga ik binnenkort starten met de opleiding om kynologisch instructeur te worden. Ik heb er in ieder geval zin in en vind het erg leuk om van dit team deel uit te mogen maken.

Instructeur i.o Roosmarijn 

Mijn naam is Roosmarijn (1993). Ik ben opgegroeid met katten, maar heb al vanaf jongs af aan een voorkeur voor honden. Begin 2019 was het dan zo ver, we konden ons pupje ophalen. Charly is een Labradoodle van december 2018. Hij is mijn eerste hond. Hierdoor liepen we al vrij snel op wat dingen vast, Charly bleek namelijk een onzekere reu te zijn.
Door middel van de begeleiding van Bianca, BAT training en alle lessen bij WoofExperience (puppy, puber, basis en een deel gevorderde & fun) heb ik zoveel over hondengedrag en de hondentaal geleerd dat ik me er nog meer in wil verdiepen. Dit is de reden dat ik nu bij Woofexperience meeloop en wellicht de opleiding tot instructeur ga volgen.

Bianca vaste inval Instructeur en vaste Gedragstherapeut

Bianca

Mijn naam is Bianca (1990) en ik heb een Leonberger genaamd Rowan (2017) en een Wheaten Terrier genaamd Laika (2007). Met Laika heb ik jarenlang G&G-training gedaan, maar wegens gewrichtsklachten bij Laika moesten we daar helaas mee stoppen. Ze kan gelukkig nog wel lekker lange wandelingen maken, en dat doen we dan ook graag. Met Rowan doe ik waterwerk, daarnaast speuren we ook! Ik ben altijd al gek geweest van dieren en ik wist al op jonge leeftijd dat ik ‘iets’ met dieren wilde doen. Na een opleiding Dierverzorging & Management heb ik mij gespecialiseerd in hondengedrag en geef ik inmiddels een aantal jaren les aan hondeneigenaren. Ik vind het geweldig om mijn kennis van gedrag over te kunnen dragen aan hondeneigenaren en zo misverstanden en problemen tussen baas en hond te kunnen voorkomen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd, want er is nog zo veel te ontdekken en te leren! Ik neem jullie daar graag in mee. Hondencoach Bianca 

Woofexperience Hondenschool