Ons team

Ons team stelt zich voor:

Angela Eigenaar WoofExperience/Instructeur 

AngelaIk ben Angela (1986). Sinds 2008 in het bezit van Staffordshire bull terriërs en fokker sinds 2014. Op dit moment heb ik 3 Staffords: Shiwa (2012), Shiro (2013) en Shine (2015). Ik heb met al mijn honden de puppy-, gehoorzaamheid A-, VEG- en de GG-cursus gevolgd bij verschillende Kynologen verenigingen en de hondenschool van Martin Gaus. Na deze cyclus 4 keer te hebben doorlopen was het tijd voor wat anders. Momenteel loop ik met 2 van de 3 Staffords Agility en regelmatig doe ik mee aan wedstrijden. Tevens loop ik zo nu en dan een hondententoonstelling waar we goede resultaten behalen.

Doordat mijn ras helaas een slecht imago kent is mijn doel altijd geweest om mijn honden goed te socialiseren en te trainen, zodat mijn honden het goede voorbeeld geven. Daarom ben ik mijzelf gaan verdiepen in het oorspronkelijke gebruiksdoel van de verschillende hondenrassen, genetica, verschillende trainingsmethodes, het gedrag van de hond en hoe ik mijn kennis en vaardigheden kan overbrengen naar cursisten.

Mei 2016 ben ik begonnen met lesgeven, heb module A,B en C bij O&O gevolgd waardoor ik kynologisch instructeur ben, verder heb ik ook mijn Kynologen kennis 1 en Kynologen kennis 2 diploma van de raad van beheer (voor de inhoud van de opleidingen klik op de blauwe woorden), tevens heb ik module 5  gedrag, voor de opleiding Basis fokken en houden van honden (Raad van Beer  houden van honden) herschreven. Daarnaast volg en organiseer ik vele lezingen om mijn kennis op pijl te houden, en andere de mogelijkheid te geven dit ook te doen. 

Bianca Instructeur/Gedragstherapeut

Bianca

Mijn naam is Bianca (1990) en ik heb een Leonberger genaamd Rowan (2017) en een Wheaten Terrier genaamd Laika (2007). Met Laika heb ik jarenlang G&G-training gedaan, maar wegens gewrichtsklachten bij Laika moesten we daar helaas mee stoppen. Ze kan gelukkig nog wel lekker lange wandelingen maken, en dat doen we dan ook graag. Met Rowan volg ik nu puppycursus. Ik ben van plan om met hem waterwerk te gaan doen, daarnaast denk ik dat speuren ook wel in de smaak gaat vallen! Ik ben altijd al gek geweest van dieren en ik wist al op jonge leeftijd dat ik ‘iets’ met dieren wilde doen. Na een opleiding Dierverzorging & Management heb ik mij gespecialiseerd in hondengedrag en geef ik inmiddels een aantal jaren les aan hondeneigenaren. Ik vind het geweldig om mijn kennis van gedrag over te kunnen dragen aan hondeneigenaren en zo misverstanden en problemen tussen baas en hond te kunnen voorkomen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd, want er is nog zo veel te ontdekken en te leren! Ik neem jullie daar graag in mee.

Kimberly Instructeur

Kimberley

Mijn naam is Kimberly (1989) ik heb twee Labradors Mazzel (2007), Faith (2008) en een Alaskan Malamute Shadow (2013). Ik ben op gegroeid tussen de honden en wist toen ik jong was dat ik hier wat mee wou gaan doen. Ik ben daarom een opleiding gaan volgen tot dierverzorger. Ik heb tijdens deze opleiding verschillende takken uit de hondenbranche mogen uitproberen. Ik begon tijdens deze opleiding steeds meer interesse te krijgen in hondengedrag. Daarom ben ik een opleiding tot kynologisch instructeur gaan volgen. Naast deze diploma’s heb ik ook nog de volgende opleidingen en cursussen gedaan: Honden- en Kattenbesluit, Hondendenksport Instructeur, Impuls controle – de Basis, Deskundig voedingsadviseur voor honden A. Ook volg ik geregeld lezingen en seminars. Een kleine greep uit de gevolgde lezingen: Monique Bladder – dominantie, agressie, Ian Dunbar workshops 2014, Kynocongres 2016 Pathologisch gedrag bij honden, Puppygym van Sam Turner, Luisteren is leuk van Jolein van Weperen, Prinslesbox we want more… van Judith Lissenberg en Pijn bij honden Edy Mulié. Het leuke aan het werken met honden is dat je nooit uit geleerd bent. Met mijn eigen honden doe ik verschillende cursussen en we doen dit samen met veel plezier. Ik vind het heerlijk om met dit trio samen te werken. En we proberen graag nieuwe dingen uit. Bij WoofExperience geef ik de puppy en pubercursus en verschillende workshops.

Marjo Instructeur (Woofplaytime)

Marjo

Mijn naam is Marjo. Ik heb een Nova Scotia Duck Tolling Retriever, kortweg Toller, Cara (2013) genaamd. Als kind wilde ik al een hond maar pas 4 jaar geleden kwam het ervan.
Ik heb biologie gestudeerd en heb jarenlang diergedrag bestudeerd. Daarna ben ik in ander werk terecht gekomen. Toen ik mij in het gedrag van mijn eigen hond ging verdiepen kwam die oude passie weer naar boven. Dat was de aanzet om te starten met de opleiding tot kynologisch instructeur. Met Cara heb ik puppy-, puber- en diverse funcursussen gevolgd. Nu speur ik met haar en doen we met veel plezier geurdetectie en behendigheid.

Iris Instructeur i.o

Stagiaire Iris Ik ben al heel mijn leven dol op dieren, ik ben opgegroeid met een jackrussel die de mooie leeftijd van 14 heeft mogen behalen. Sinds maart 2018 heb ik een kooikerhondje genaamd Soof, door haar komst ben ik mij meer gaan verdiepen in honden gedrag en training. Dit vind ik heel interessant en hier wil ik meer over leren en dat kan nergens beter dan bij Woofexperience waar ik zelf op de woensdag cursist ben. Daarnaast werk ik in een dierenspeciaalzaak en wil ik volgend jaar de opleiding paraveterinair gaan doen. Begin 2019 zal ik ook met de externe opleiding bij O&O starten.

Thema door Anders Norén

Woofexperience Hondenschool